Lelőttek öt rendőrt egy dallasi tüntetésen

Akt.:
Lelőttek öt rendőrt egy dallasi tüntetésen
© Fotó: bbc.com
Dallas – Orvlövészek megöltek öt rendőrt egy, az afroamerikaiak elleni rendőri túlkapások ügyében tartott demonstráción – közölték a helyi hatóságok. A legfrissebb hírek szerint két támadót már elfogtak.

Ötre emelkedett a dallasi orvlövészek rendőráldozatainak száma, miután az este meglőtt rendőrök egyikének életét nem sikerült megmenteni.

Akkor tört ki lövöldözés, amikor a tüntetők átvonultak a városon. A demonstráció azután kezdődött, hogy korábban Minnesotában és Louisianában is meghalt egy afroamerikai férfi a rendőri túlkapások miatt.Az amerikai rendőrökre támadó egyik dallasi orvlövészt bevette magát egy mélygarázsba, és tárgyalások folytak vele arról, hogy adja meg magát, de az alkudozás alatt is többször rálőtt a rendőrökre. Végül ő is megsérült, és belehalt lőtt sebeibe.

David Brown dallasi rendőrfőnök korábbi közlése szerint 11 rendőrt lőttek meg, miután becsapdázták őket. Az első hírek három áldozatról szóltak, később a rendőrség már négy, majd öt halottról számolt be.


da02

Tüntetés Dallasban | Fotó: bbc.com


“A lakosság már nincs veszélyben” – jelentette helyi idős szerint éjjel negyed kettőkor a Fox televízió riportere, miután őrizetbe vették a két orvlövészt. Kiszivárgott információk szerint minél több rendőrt akartak lelőni.

A dallasi tüntetés mellett sok más USA-beli nagyvárosban is tartanak megmozdulásokat ugyanezen okok miatt, Washingtonban például a Capitoliumhoz vonultak a demonstrálók.

(BBC, MTI)


Dallasi erőszak – Lőtt sebek miatt meghalt a rendőrökkel “tárgyaló” orvlövész

Washington – Rendőrségi bejelentés szerint meghalt az a dallasi orvlövész, aki a rendőrök elleni támadást követően elbarikádozta magát egy parkolóház garázsában. Halálának körülményeiről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy lövések okozták.


Dallasi erőszak – Emelkedett a rendőrök elleni lövöldözés halálos áldozatainak száma

Washington – Ötre emelkedett a dallasi orvlövészek rendőráldozatainak száma, miután az este meglőtt rendőrök egyikének életét nem sikerült megmenteni – jelentette be David Brown rendőrfőnök újabb sajtótájékoztatóján, pénteken.


Dallasi erőszak – Egy támadó még tartja magát, robbantásokkal fenyegetőzik

Washington – Az amerikai rendőrökre támadó egyik dallasi orvlövészt még nem sikerült kézre keríteni, bevette magát egy mélygarázsba, és tárgyalások folynak vele arról, hogy adja meg magát, de az alkudozás alatt is többször rálőtt a rendőrökre – jelentette be David Brown dallasi rendőrfőnök péntek hajnalban.


Dallasi erőszak – Letartóztatták a rendőrgyilkosságokkal gyanúsítható két orvlövészt

Washington – A dallasi rendőrség letartóztatta csütörtök éjjel azt a két orvlövészt, akiket az esti békés tüntetésen lelőtt rendőrök meggyilkolásával gyanúsítanak. Bejelentették azt is, hogy tizenegy rendőrt lőttek meg, és közülük négyen haltak meg, három pedig változatlanul válságos állapotban van.


Washingtonban a Capitoliumhoz vonultak a rendőri túlkapások ellen tüntetők

Washington – A rendőri túlkapások ellen kezdtek tüntetést csütörtök este Washingtonban is, a tiltakozók az amerikai elnöki hivatalnak otthont adó Fehér Ház előtt gyülekeztek, majd átvonultak a törvényhozási épületegyüttes, a Capitolium elé.


Videó: Csak elő akarta venni az iratait, a rendőr lelőtte, a barátnője levideózta (18+)

Minneapolis – Egy minneapolisi kórházban halt meg az a férfi, aki egy igazoltatáskor az irataiért nyúlt a kesztyűtartóba, de a rendőr azt hitte, fegyvert fog, ezért inkább lelőtte. A férfi barátnője felvette az esetet, és kitette a videót a Facebookra.


Újabb rendőri túlkapás az Egyesült Államokban: fehér rendőr lőtt le egy fekete férfit

Washington – Az egyesült államokbeli Minneapolis közelében egy fehér rendőr csütörtökön agyonlőtt egy afroamerikai férfit, akinek a menyasszonya mobiltelefonon élőben “közvetítette” az incidenst.