Lelőtték a rendőrök a horvát veteránt

Agyonlőttek Horvátországban azt a háborús veteránt, aki egy benzinkútnál elfoglalt egy üzemanyag-szállító teherautót, majd házi készítésű bombákat dobott a rendőrökre. – közölte kedden a HINA hivatalos horvát hírügynökség.

A rendőrség szóvivője azt mondta, hogy a 40 éves férfi két bombát hajított a rendőrök felé, és az egyik fel is robbant, majd amikor egy harmadikat is megpróbált elhajítani, a mesterlövészek végeztek vele.

A rendőrség szóvivője azt mondta, hogy a férfi az 1991 és 1995 közötti dél-szláv háborúban harcolt. Miután hétfőn este elfoglalta a tankert a Split külvárosában található benzinkútnál, elbarikádozta magát a kocsiban, és bombákat kezdett dobálni. Azt kiabálta, hogy több bomba van nála, és mindegyiket fel fogja robbantani a kocsival valamint a benzinkúttal együtt.

A férfival megpróbált tárgyalni egy pap és egy pszichológus

A férfival megpróbált tárgyalni egy pap és egy pszichológus, de eredménytelenül. Közben a rendőrség kitelepítette a benzinkút környékén élőket. A HINA jelentés szerint ekkor robbant fel az egyik bomba, amely megsebesített egy rendőrt. A horvát média szerint a férfi poszttraumás stresszben szenvedett, ami gyakori volt harctéri katonák esetében.

– Független Hírügynökség –