Lelkes játék, de pont nem járt érte

Lelkes játék, de pont nem járt érte
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A félidőig tudta tartani magát a DVSE, végül simán nyert az OSC.

A válogatott és klasszis játékosokkal teletűzdelt OSC otthonában vendégszerepelt a DVSE a férfi vízilabda OB I. B csoportjának 11. fordulójában pénteken délután. Mint ismert, ősszel a debreceniek meglepetésre 7–5-re legyőzték Vincze Balázs együttesét – a Varga-tanítványok újabb bravúrra, míg az Újbuda revánsra készült. Az OSC-nek sikerült megvalósítani terveit, 13–5-re nyertek Bátoriék.

Sima lett a vége

A küzdelem dominált az M4 által közvetített meccs elején, majd egy emberelőnyös helyzetet gólra váltva Szőke szerezte meg a vezetést a vendégeknek, akik a betegségek miatt csak foghíjasan tudtak kiállni, a sérült Kincses mellett Halek és Babay is hiányzott. Kovács egyenlített, ám a mindössze 15 éves Fekete hatalmas bombája után 2–1-re módosult az állás. Salamonnak hála 2–2-ről indult a második negyed, melyben Bátori büntetőből, Szőke pedig akcióból talált be. A folytatásban 5–3-ra mentek a hazaiak, de jött Kállay szépségdíjas gólja, igaz, Juhász is beköszönt.

6–4-nél fordulhattak a csapatok, sok hibát és kihagyott helyzetet hozott a harmadik etap, és ahelyett, hogy zárkózott volna a DVSE, az OSC növelte előnyét, olyannyira, hogy el is döntötte a derbit, 10–4.

A Debrecen teljesen szétesett a végére, a fővárosiaknak pedig megjött az étvágyuk, a kezdeti szoros találkozónak magabiztos, 13–5-ös hazai siker lett a vége.

HBN


A tények

A-HÍD OSC Újbuda–DEBRECEN 13–5 (2–2, 4–2, 4–0, 3–1)

Budapest – Nyéki Imre Uszoda, 100 néző. Vezette: Petik A., Birri G.

OSC: Barabás B. – Decker Á. 1, Bátori B. 1, Hegedűs G. 1, Salamon F. 3, Német T. J., Brguljan. Csere: Nagy Á., Juhász Zs. 1, Kovács G. 5, Graham, Gór N. M. 1, Bundschuh E. Edző: Vincze Balázs.

DEBRECEN: Lévai M. – Kállay M. 2, Smitula G., Fekete G. 1, Süveges M., Szőke Sz. 2, Sergi Mora. Csere: Müller M., Hoppál G., Kuncz T., Pataki G. Edző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 14/2.

Gól – büntetőből: 1/1, ill. 0/0.

Kipontozódott: Nagy Ádám, Gór Nagy Miklós, ill. – .

hirdetés