Leleplezett "kártyások"

Leleplezett "kártyások"
Sikeres volt a Debreceni Rendőrkapitányság Gépjárműfelderítési Alosztály bűnügyi akciója.

Az akciónak és a kitartó munkának köszönhetően beazonosították azt a férfit, aki mozgáskorlátozottparkolási engedélyek miatt törte fel az autókat Debrecen belvárosban.  A parkolási engedélyeket később több ezer forintért értékesítette. A vásárlók ellen közokirat hamisítás bűntette miatt indult eljárás.

Tavaly november és az idei év áprilisa között a Debreceni Rendőrkapitányságra több bejelentés is érkezett, hogy a belvárosban parkoló (Hajó, Bethlen, Rózsahegy, Varga, Görgey utcák) autókat feltörték, és az azokban található mozgáskorlátozott parkolási igazolványokat ellopták.

A Debreceni Rendőrkapitányság  bűnügyi akciót szervezett, hogy a gépkocsi feltöréseket megakadályozza, az elkövetőt elfogja. A gépkocsi tulajdonosai nem csak az elvitt kártyák, de az okozott kár miatt is bosszankodtak.  

A bűnügyi akcióban ellenőrizték a parkoló autók kártyáit, amikor is a Dósa nádor téren parkoló egyik autóba kihelyezett mozgáskorlátozott parkolási igazolványról kiderült, hogy körözését rendelték el, mert azt 3 hónappal előbb egy a Hajó utcában feltört autóból ellopták. Az autó tulajdonosa elmondta, hogy vásárolta az igazolványt. Időközben a nyomozás egy másik szála is ugyan ehhez az eladóhoz vezetett.

Itt is megtalálták a lopott mozgáskorlátozott parkolási igazolvány megvásárlóját. A két vásárló ellen közokirat hamisítás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Büntető Törvénykönyv szerint a közokirat-hamisítást az is elköveti, aki más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál. A bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A nyomozás során a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egyértelműen beazonosította és elfogatóparancsot adott ki az ellen a debreceni férfi ellen, aki több gépkocsit is feltört, azokból a parkolási igazolványokat ellopta, azt árusította. 

Nézze meg Buglyó Attila fotóját itt!

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri, aki a képen látható Buglyó Attila 25 éves debreceni lakost felismeri, tegyen bejelentés a Rendőrkapitányságon (Debrecen, Budai Ézsaiás u. 4.sz.) vagy a 107-es 112-esszámokon.