Lélekemelő muzsika zengett

Akt.:
Lélekemelő muzsika zengett
Ma este Székelyudvarhelyen ad koncertet a Debreceni Kodály Kórus.

Kolozsvár – Ha nem tudtam volna, hogy Mátyás lovasszobra a talapzat cseréje miatt “lebeg” a levegőben, hittem volna, hogy a Kolozsvár főterén álló Szent Mihály templomból kiszűrődő lélekemelő muzsika tett csodát. De, ha Mátyás szobrát nem is, az Isten házában szép számban megjelenteket bizonyosan elvarázsolta a Debreceni Kodály Kórus csütörtök esti koncertje. Kodály Szent István királyhoz írt éneke a lelkekig hatolva kényeztette a füleket. A padsorokat megtöltő közönség tapsvihara pedig dalonként nőtt, hogy a koncert végén ráadásként előadott Esti Dal alatt Isten “mosolyával” gazdagodva tegye fel a koronát egy megismételhetetlen előadásra.
Így a koncertet követően a vendégek nemcsak egy kiváló műsorról beszélgettek, hanem az utolsó dal csodájáról is.
Pad Zoltán karnagy első intésére ugyanis, nemcsak a Kodály-mű hangjai csendültek fel, de a templom mögött lemenőben lévő nap is bekérezkedett a rózsaablakon, hogy fénykört vonjon a kórustagok köré, így téve “áldottá” éneküket. 
Az érdeklődők a világhírű Debreceni Kodály Kórus következő koncertjét pénteken a székelyudvarhelyi Szent Miklós templomban hallgathatják meg 19 órától. Pad Zoltán nemzetközi karvezető díjas dirigens vezényletével az alábbi műveket hallhatják a kórus erdélyi koncertturnéjának következő állomásán:
– Karai József: De profundis
– Henry Purcell-Sven-David Sandström: Here my prayer
– Kodály Zoltán: Szép könyörgés, Székely keserves, 150. genfi zsoltár, Ének Szent István királyhoz
– Orbán György: Veni creator
– Felix Mendelshon-Bartholdy: Den er hat seinen Engel, Jauchzet den Herrn alle Welt
– Sven-David Sandström: Lobet den Herrn

Fabók Ágnes