Lekaszálta és ellopta a lucernát – Rendőrségi hírek a megyéből

Lekaszálta és ellopta a lucernát – Rendőrségi hírek a megyéből
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 5 személyt fogtak el, akik közül 4 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 főt az ellene érvényben lévő elfogatóparancs alapján.

Az egyenruhások 35 személyt állítottak elő, ebből 16 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Megyénk közútjain a rendőrök 4 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek.

A Debreceni Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt eljárást indított egy füzesgyarmati lakossal szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. július 23-án 8 óra körüli időben Debrecenben, a Kishegyes úti nagyáruházba bement egy férfi, aki a sorok között sétált, majd a kabátjába rejtett két üveg szeszesitalt és a pénztártól fizetés nélkül távozott. A biztonsági őr észrevette és visszatartotta a tolvajt, valamint telefonon értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkező járőrök elfogták és a rendőrkapitányságra előállították a 29 éves füzesgyarmati lakost, akit a meghallgatását követően őrizetbe vettek a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt eljárást indított egy nagykereki lakossal szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. július 23-án 12 óra körüli időben, Nagykerekiben egy férfi arról értesítette a rendőröket, hogy az egyik ismerősének a földjén valaki lekaszálta és eltulajdonította a lucernát. A járőrök felvették a kapcsolatot a termőföld tulajdonosával, valamint adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, melynek eredményeként azonosították a tolvajt, akit a Biharkeresztesi Rendőrőrsre előállítottak. Az egyenruhások a 25 éves férfit meghallgatták és szabálysértési őrizetbe vették. A nagykereki lakos 72 órán belül bíróság elé áll.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –