Leier Szakmai napok Debrecenben

A Leier Hungária Kft. 2010-ben is folytatja hagyományos kreditpontos szakmai továbbképzését. „Leier betonbiztos megoldások” címmel indul az idei kreditpontos képzéssorozat…

A jövő épületeinek tervezésében és kivitelezésében legfontosabb szerepet betöltő építészeknek és mérnököknek szánt térítésmentes szakmai továbbképzési road-show Debreceni színhelye idén március 2-án a Homokkerti Közösségi Ház lesz. (4030 Debrecen, Szabó Kálmán u. 68.) A szakmai programot a Leier április végéig az ország 18 megyeszékhelyére juttatja el ingyenesen.

A Leier csoport nem csak folyamatosan bővíti termékpalettáját, hanem kiemelten fontosnak tartja, hogy új termékeit, rendszereit a szakmai közönségnek is bemutassa. Ennek a törekvésnek az egyik legjobb példája a Leier Szakmai napok elnevezésű kreditpontos képzéssorozat, melynek ötletét örömmel fogadta és támogatta a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnök Kamara is.

 A „Leier betonbiztos megoldások” címet viselő 2010-es szakmai road-show február 23. és április vége között immáron hagyományosan hazánk 18 városába jut el. A február 23-i nyitórendezvényt Győrben a Széchenyi István Egyetemen, a záró rendezvényt a jánossomorjai Leier üzemben, Közép-Kelet Európa legnagyobb betonüzemében tartják, ahol az érdeklődők a road-show-n bemutatott Leier beton termékek gyártását a gyakorlatban is tanulmányozhatják.

A programokra tavaly mintegy ezer szakember volt kíváncsi, az akkori nagy érdeklődést figyelembe véve idén ennél is több résztvevőt várnak – mondta el Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője, aki hangsúlyozta, hogy a Leier Szakmai Napok 2010 helyszíneinek megválasztásakor figyeltek arra, hogy a programok felsőoktatási intézményeken, vagy azok közelében legyenek. A legújabb ismereteket ugyanis a Leier a gyakorló szakemberek mellett a jövő építészeihez, a jelenlegi diákokhoz is szeretné eljuttatni.

A kreditpontos szakmai képzés keretében a résztvevők a szakmai előadásokat hallgathatnak a Leier építőanyagokról, a cég újdonságairól, megismerkedhetnek a Leier tervező CD-vel, és annak 3 dimenziós épülettervező programjával. A szakmai témák között idén kiemelt helyen szerepel a kertépítés. Napjaink egyre kedveltebb témájáról a Leier Szakmai Napokon Mezősi János, kertépítő mérnök, a Magyar Önkormányzati Főkertészek, Díszkertészek, Kertépítők és Parkfenntartók Szövetségének elnökségi tagja tart előadást, így a programok közönsége nem csak a Leier kiváló térköveivel, díszburkolataival és egyéb kertépítő termékeivel ismerkedhetnek meg, hanem a kertépítés komplex tevékenységéről is értékes ismeretekhez juthatnak.

A Leier Szakmai Napok 2010 kreditpontos képzéssorozat helyszínei és időpontjai közül a Leier honlapján a www.leier.hu oldalon, valamint a www.eptar.hu oldalon választhatják ki az érdeklődők a számukra megfelelő helyszínt és időpontot. Bár az előzetes regisztráció nem kötelező, a tavalyi tapasztalatok szerint a gyakori túljelentkezés miatt az érdeklődőknek érdemes időben biztosítani helyüket a kedden és csütörtökön megrendezett, reggel 8-tól délután 4 óráig tervezett szakmai programokra.