Leicester-tragédia: emberek százait menthette meg a helikopter pilótája

A baleset öt halálos áldozatot követelt
A baleset öt halálos áldozatot követelt - © Fotó: AFP / Ben Stansall
Leicester – Egy szemtanú szerint oda irányította a meghibásodott gépet, ahol épp nem voltak szurkolók.

Mint arról mi is beszámoltunk, az angol Premier League-ben szereplő Leicester City tulajdonosának, Vichai Srivaddhanaprabhának a helikoptere szombaton zuhant le a stadion melletti parkolóban, az 1-1-es döntetlennel zárult West Ham elleni mérkőzést követően. Most új részletek kerültek nyilvánosságra az öt ember életét követelő balesetről, például az, hogy a pilóta hősiesen irányította olyan helyre a gépet, ahol senki sem tartózkodott – írja a Nemzeti Sport Online.

BRITAIN-AVIATION-ACCIDENT-FBL-THAILAND-ENG-PR-LEICESTERFotó: AFP / Ben Stansall

A helikopter a meccs vége után nagyjából fél órával szállt fel a 32 ezer férőhelyes King Power Stadion kezdőköréből, majd 60 méteres magasságban meghibásodott. Eric Swaffer pilótának úgy kellett tehát manővereznie, hogy a létesítményből éppen akkor távozó több száz szurkolónak ne essen baja.

Fogalmam sincs, hogyan csinálta. Lekapcsolt a propeller, és egyre csökkent a magasság, majd a pilóta a parkoló sarkába irányította a helikoptert, ahol nem volt ember”

– nyilatkozta az eset kapcsán a Sky Sports egyik operatőre.

Helyi rendőrségi jelentések szerint a helikopter elhunyt utasain kívül senkinek sem esett bántódása.

BRITAIN-AVIATION-ACCIDENT-FBL-THAILAND-ENG-PR-LEICESTERA Leicester City tulajdonosának fia, Aiyawatt Srivaddhanaprabha (j) és felesége, Aimon Srivaddhanaprabha (j2) a klub stadionjánál tartott megemlékezésen | Fotó: AFP / Paul Ellis

A CNN cikke szerint Swaffer tapasztalt pilótának számított, helikopter mellett vezetett többek között magángépet is, de a vészhelyzetek kezelésében is jártas volt.

Forrás: Nemzeti Sport Online / CNN


London - Megerősítette vasárnap éjjeli közleményében a Leicester City angol labdarúgóklub, hogy tulajdonosa és elnöke, Vichai Srivaddhanaprabha is meghalt a csapat stadionja mellett történt előző esti helikopterbalesetben. A milliárdos thaiföldi üzletember helikoptere a Leicester City és a West H...