Lehetséges?

Lehetséges?
Már el is telt egy hét az újesztendőből, de aki szilveszter éjfélkor azzal emelte poharát, hogy a következő év biztosan jobb lesz, aligha kapott visszaigazolást az elmúlt napokban. Matyasovszki József jegyzete.

Autóbomba robbant Bagdadban, s 12 halott, Észak-Szíriában 43 áldozatot követelt egy pokolgépes merénylet, s 5 embert megölt egy őrült egy floridai repülőtéren. Továbbra is úgy használjuk a számítástechnikát, mint a drogot: mértéktelenül. Itthon pedig diáklánnyal folytat viszonyt egy házas tanár, poloskák vannak egy kollégiumban, képtelenek vagyunk leszokni a fülpiszkálóról, ráadásul Stohl Buci már megint elhagyta a családját.

De ha képtelenek vagyunk változni, miért fogadkozunk annyit, épp az évnek ezen a pontján? Nyilván, mert a legrövidebb nappalokon túljutva ismét legyőzni látszik a fény a sötétséget, s az új ciklus elején az ember is újratervezhet, ha képes rá. Mert egyszer képesnek kell lennie rá! „Az biztos, hogy az értelem, ami létrehozott bennünket, lényegesen magasabb szintű, mint mi, és pontosan tudja, hogy miért kreált bennünket ilyenre.” Mindezt az a 63 éves Fa Nándor nyilatkozta nemrég, aki egy földkerülő vitorlásversenyen éppen megkerülni készül a Horn-fokot. Márpedig ha valaki, ő biztosan tudja, mit beszél.

Matyasovszki József
hirdetés