Lehetőségeink szerint javítjuk az utakat

A Hajdú-bihari Napló 2010. május 31-i számában megjelent „Már a találós kérdés sem a régi” című olvasói észrevételre az alábbiakban szeretnék válaszolni.
Városunk területén a kátyúzási munkálatokon kívül minden évben, pályázati támogatással hozzávetőlegesen 200.000.000 Ft értékben végzünk nagyfelületű aszfaltozást. Írja olvasónk.

A nagyfelületű aszfaltozásokat azokon az útszakaszokon rendeljük meg, ahol az útburkolat állapota olyan mértékben leromlott, hogy kátyúzással már nem javítható. Az elmúlt években felújításra került többek között a Gázvezeték utca, Veres Péter utca, Hétvezér utca, Dóczy József utca, Simonyi út, Péterfia utca, Nagyerdei körút, Hadházi út, Budai Nagy Antal utca, Huszár Gál utca, Víztorony utca, Epreskert utca burkolata.

 

Tömegközlekedés és nagyforgamú utak

 

Teljes útrekonstrukcióra is sikeresen pályáztunk az elmúlt években, melynek eredményeképpen lehetőségünk volt a Bartók Béla út és a Monostorpályi út teljes felújítására. Ez év során kerül leaszfaltozásra a Csigekert utca, Kishegyesi út, Határ út és a Jánosi utca.
Az aszfaltozások sorrendjének kialakításakor elsőbbséget kapnak a tömegközlekedési és nagyforgalmú utak. Emellett folyamatosan végeztetjük szakkivitelezővel az időjárás, illetve a forgalom hatására kialakuló balesetveszélyes úthibák javítását.

Varga László, városfejlesztési főosztályvezető