Lehet pályázni a Csokonaira

Számos fontos kérdésben dönthet a közgyűlés csütörtökön
Számos fontos kérdésben dönthet a közgyűlés csütörtökön - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Számos fontos döntés meghozatala történhet a debreceni önkormányzat csütörtöki közgyűlésén. Például valószínűleg pályázatot írnak ki a Csokonai Színház igazgatói tisztségének betöltésére, miután a jelenlegi vezető megbízatása jövő nyáron lejár. Az önkormányzat is pályázna, méghozzá csaknem 65 millió forintot szeretnének elnyerni, mely pénzből a Mester utca 30. alatt működő intézményt, a Családok Átmeneti Otthonát újítanák fel.

Ha az önkormányzat a csütörtöki közgyűlésén elfogadják Papp László polgármester javaslatát, 2018. február 1-től 2023. január 31-ig ismét Bódor Edit lesz a város kulturális rendezvényeinek szervezésével foglalkozó, önkormányzati tulajdonú Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. A közgyűlésen emellett várhatóan szintén napirendre kerül az az előterjesztés, mely szerint pályázatot írnának ki a debreceni Csokonai Színház igazgatói tisztségének betöltésére, miután a jelenlegi vezető, Ráckevei Anna 5 évre szóló megbízatása 2018. június 30-án lejár.

Jobb életkörülmények lehetnek az otthonban

Csaknem 65 millió forintot költene a debreceni helyhatóság a Mester utca 30. szám alatt található, önkormányzati fenntartású Családok Átmeneti Otthonának korszerűsítésére.

Az összeget egy pályázat keretében szeretnék elnyerni. Az erre történő jelentkezésről várhatóan december 14-én, azaz ma, a képviselő-testület közgyűlésén születhet döntés. A vonatkozó előterjesztésből kiderül, hogy azért lenne szükség a beruházásra, mert az intézmény egy 100 éves óvoda átalakításával jött létre. A falak salétromosak, a szobák többsége nagycsaládosok befogadására alkalmas, viszont egy szülő egy-két gyerekkel történő elhelyezésére is szükség lenne.

Amennyiben az önkormányzat nyer a pályázaton, a felújítás folyamán például szigetelnék a falakat, átalakítanának szobákat, festenének és – legalább részlegesen – akadálymentesítenék is a házat.

HBN


Fotó: Molnár Péter
Debrecen - Több fontos témát is napirendre tűznek a debreceni önkormányzat csütörtöki közgyűlésén. Az egyik előterjesztés szerint például kiírták azt a város vezetői által régóta várt pályázatot, melynek jóvoltából pénzt remélnek a csaknem 10 évvel ezelőtt félig elkészült, Csapó utcai Latinovits ...