„Lehet, hogy többször is meg kell halni”

„Lehet, hogy többször is meg kell halni”
Vasárnap megkezdődik a rájátszás; a Vác ellen már a döntőbe jutás a tét a Loki számára.

– A tisztes helytállás, a szoros eredmény elérése elcsépelt frázis, pláne akkor, amikor csakis győzelemmel lehet a célokat elérni – s a rájátszás éppen ilyen.

Ezért nem tagadom, szeretnénk kivívni a döntőbe jutást, ami csak akkor sikerülhet, ha legyőzzük a Vácot – nyilatkozta a Naplónak Köstner Vilmos, a DVSC-Korvex női kézilabda csapatának szakvezetője. A Loki mestere kifejtette azt is, hogy a Duna-parti alakulat előnyben van, hiszen hazai pályán kezdheti meg a két győzelemig tartó sorozatot, ráadásul összeszokottabb társaság benyomását kelti, mint a Loki, ám a tréner képesnek érzi csapatát arra, hogy kiharcolja a fináléba jutást.

Okos játék kell

A Vácon vasárnap 15 órakor kezdődő találkozóra – melyet a Sport Klub élőben közvetít –, vélhetően komplett kerettel utazhat a DVSC-Korvex, annak ellenére, hogy többen kisebb sérüléssel bajlódnak, de ahogy a mester fogalmazott: „bízom benne, hogy erre a sorsdöntő meccsre mindenki feléled, és hadrafogható lesz”.

– Mindenki tisztában van vele, hogy mennyire nehéz összecsapás vár ránk, lehet, többször is „meg kell halniuk” a lányoknak a pályán a sikerért, de ezt el is várom tőlük. A Vácnál az egyéni képességek és a csapat taktikai tudása is kiemelkedő, de okos játékkal meg lehet lepni őket.

Fegyelmezett védekezéssel, gyors visszarendeződéssel kevesebb gólra kell kényszerítenünk őket, nekünk pedig – ellenben a legutóbbi váci meccsel – nem szabad kihasználatlanul hagynunk a ziccereinket.

A rájátszásban minden mérkőzésnek nagy a tétje, így az lehet a nyerő momentum, melyik csapat tud hamarabb feloldódni, s taktikusan játszani. A felkészülés során amit terveztem, azt elvégeztük, így bizakodva várom az összecsapást – fogalmazott a debreceni edző.

HBN-BNTovábbi hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek