Legyűrtük a szlovákokat Újvárosban

Legyűrtük a szlovákokat Újvárosban
A Borsod megyében zajló nemzetközi férfi kézilabda Pannon-kupán győzelemmel mutatkozott be a magyar válogatott.

Mocsai Lajos együttese szombaton 27-25-ös sikerrel zárta a szlovákok elleni találkozót. A két együttes nagyon jól ismerte a másikat, hiszen az elmúlt időszakban rengeteget találkoztak egymással tétmérkőzésen is.

A legutóbbi világbajnokságon döntetlen született a magyar-szlovákon, az Eb-selejtezőkben pedig egyszer az északiak, egyszer pedig a mienk nyertek.
Tiszaújvárosban közel telt ház előtt Gulyás Péter találataival indult be a magyar gólgyártás, 6-1-nél a vendégek magyar származású kapitánya úgy gondolta: egy idő kéréssel meg kell állítani a robogó Mocsai-csapatot. Ezt meg is oldották, egészen 8-7-ig zárkóztak föl, elsősorban Stranovsky és Antl gólerős játékának köszönhetően. Mocsai Lajos azonban gyorsan rendezte a sorokat. Az első válogatott mérkőzésén pályára lépő Pálos Gábor bátran kézilabdázott, de a rutinosabbnak számító Ilyésre és Császárra is számítani lehetett a támadások befejezéseknél.

Megnyugtatónak tűnő, 16-12-es magyar előnnyel tértek pihenőre a csapatok, de a második játékrész még jócskán tartogatott izgalmakat.
Mindkét oldalon forgatták a csapatokat, hiszen a közelgő világbajnoki selejtezőt is szem előtt tartották az edzők. Ez a mieinknek sikerült jobban, 20-14-nél talán túlságosan is megnyugodtak a magyar játékosok. Antl és Stranovsky azonban nem pihent, és a kapuban a PLER-ben védő Paul is elkapta a fonalat. Felzárkózott a szlovák együttes, így izgalmas hajrát élhetett át a tiszaújvárosi közönség. De amikor a legjobban kellett, Császár és Ilyés ismét villant, így végül a magyar válogatott nagy csatában, kétgólos győzelmet aratott a lendületes mérkőzésen.
A szlovákoknak ezzel befejeződött a Pannon-kupa, még pénteken Ózdon 26-25-re legyőzték a görögöket, most pedig 27-25-re maradtak alul a mieinkkel szemben. A három csapatos tornán zárásként vasárnap magyar-görög találkozót rendeznek. A miskolci Generali Arénában déli 12 órától indul útjára a labda.

A tiszaújvárosi magyar-szlovák válogatott mérkőzés előtt két játékost is köszöntöttek. A kapus, Fazekas Nándor a legutóbbi idegenbeli mérkőzésén ünnepelte 175. válogatottságát, míg a beállós Schuch Timuzsin huszonötödször volt tagja a nemzeti együttesnek. A két játékost Sinka László, az MKSZ elnöke, valamint Gál Csaba, a tiszaújvárosi Sportcentrum ügyvezetője köszöntötte a kezdő sípszó előtt.
– M. E. –