Legyőzték a rákot, most a sportpályán bizonyítanak

Daganatos betegségből felgyógyult 31 gyermek indult vasárnap délután Moszkvába a “The World Children’s Winners’ Games, azaz a Győztesek Versenye” elnevezésű nemzetközi sportversenyre az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány közreműködésével és támogatásával.

12 országból több száz gyermek érkezik az orosz fővárosba a megmérettetésre, ahol a többi között úszásban, labdarúgásban, tornában, atlétikában, lövészetben, sakkban és még számos sportágban mérik össze erejüket és tudásukat – mondta el a Független Hírügynökségnek Takácsné Stalter Judit, az alapítvány vezetője. Az indulók 7 és 16 év közöttiek.

A 31 magyar gyermekek június 13. és 16. között vesz részt a versenyen, ahol további 11 országból, közük az Egyesült Államokból, Németországból, Izraelből, Olaszországból, Luxemburgból, Litvániából, Lettországból, Lengyelországból és Ukrajnából érkező gyógyult társaikkal mérkőzhetnek meg három korcsoportban.

Az alapítvány vezetője szerint a februári meghirdetés után meglepően sok gyógyult gyermek jelentkezett a versenyre, ebből is látszik, hogy a hosszas, olykor évekig tartó kórházi kezelés mellet is milyen sokan szeretnek sportolni közülük. A fiatalokat 12 felnőtt kísérte el és szerda este érkeznek majd haza, remélhetőleg minél több éremmel – tette hozzá.