Legyőzte a tavalyi bronzérmest a DEAC

Debrecen – Megszerezte első győzelmét a DEAC a másodosztályú női kosárlabda bajnokság felsőházi rájátszásában, miután hazai pályán nagyszerűen játszva 67–63-ra legyőzte a tavalyi bronzérmes Tatabányai KC-t. Már a legjobb nyolc közé jutás is hatalmas meglepetésnek számított Kovács Imre csapatától, a Nyugati csoport egyik élcsapata elleni siker pedig igazi bravúr a maga nemében.

A két győzelemig tartó párharc első találkozóján harminchárom pontos tatabányai siker született, így előzetesen arra lehetett számítani, hogy a vendégek ismét érvényesítik a papírformát. Mit sem törődtek ezzel a cívisvárosiak, akik félidőben 37–36-ra vezettek.

A fordulás után a vendégek két gyors közelivel jelezték, ők itt ma szeretnék lezárni a párharcot, de hiába. A Földvári-Göttlinger-Gál trió által húzott debreceniek nem hagyták kicsúszni a mérkőzést a kezükből, így hatalmas meglepetésre 1–1-re alakították a párharc állását. Folytatás a héten Tatabányán, ahol eldől, melyik csapat játszhat az 5. és melyik a 7. helyért az utolsó körben.

HBN–EÁ
hirdetés