„Legyen másoknak is szép a karácsony!”

Debrecen – A szükséget szenvedők ünnepek idején fokozottan érzik a hiányt. Ennek enyhítése érdekében a Debreceni Karitatív Testület tagjai – összefogva az akciót 1 millió forinttal segítő Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával és más jó szándékú, önzetlen segítőkkel – karácsonyi adományokat gyűjtenek és adnak át hátrányos helyzetű családoknak.

A testület az adománygyűjtő akció során minden szociálisan érzékeny, mások nehéz helyzetét átérző ember figyelmét arra kívánja felhívni, hogy tartós élelmiszer-adományokkal segítsék a rászorulókat!

Az adománygyűjtést a Debreceni Karitatív Testület tagszervezetei által delegált önkéntesek végzik a Kossuth téren felállított „ADDTOVÁBB”-házikóban, 2015. december 7-től december 23-ig. Munkanapokon 16 órától 19 óráig, szombaton és vasárnap 10 órától 19 óráig várják a felajánlásokat. A gyűjtés ideje alatt – naponta 17 órától – minden tagszervezet egy órányi lehetőséget kap a bemutatkozásra, illetve színpadi programokkal ajándékozzák meg az arra járókat.

A gyűjtési akcióhoz csatlakozott a Főnix Rendezvényszervező Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. is.

A Sportcentrum hívó szavára azonnal a kezdeményezés mellé álltak a város első osztályú sportszervezetei, úgymint a DVSC-TEVA labdarúgó, a DVSC-TVP női kézilabda-, a Debreceni Vízilabda Klub póló-, a Debreceni Hoki Klub jégkorong- és a DEAC Kamilla Gyógyfürdő kosárlabda-csapata.

A „Kék vödör” akció keretében – amit már hetedik alkalommal szervez meg a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyarországi Dorcas Segélyszervezet –, a sportszervezetek tartós élelmiszert, illetve sporteszközöket gyűjtenek a rászorulóknak 2015. november 27-től december 15-ig.

A Sportcentrum üzemeltetésében lévő létesítmények közül a Debreceni Sportuszodában (Zákány utca 4.) és a Debreceni Jégcsarnokban (Derék utca 33.) várják és gyűjtik össze a „kék vödröket” és a sporteszközöket. Ezzel kapcsolatban további információ a www.debrecenisportcentrum.hu oldalon található.

A Debreceni Karitatív Testület és a Sportcentrum által gyűjtött, valamint a támogatók által felajánlott adományokat a rászoruló családoknak a testület tagszervezetei, illetve a Debrecen Megyei Jogú Város Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata, valamint a Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézményének munkatársai fogják átadni.

Az önkormányzat megkeresése nyomán a város mecénásai sorra jelentkeznek segítő szándékkal. Az adománygyűjtő akcióhoz a vállalkozások köréből már csatlakozott támogatóként a Gara Cukrászda, a Baromfiudvar 2002 Kft., az Épker Service Zrt., az NI Hungary Kft., a DH-Szerviz Kft., a Tranzit-Ker Kereskedelmi Zrt., az Auchan, a TS Alpok Kft., valamint a Bazár-Parking 2000 Kft., s további támogatók jelentkezése is várható.

– Debreceni Karitatív Testület –