Legyen látható, hogy időben észrevegyék!

Legyen látható, hogy időben észrevegyék!
© Fotó: police.hu
Püspökladány – Lámpaszetteket és láthatósági mellényeket osztottak szét a közlekedők között kerékpáros a rendőrök. A nappalok rövidülése, a látási viszonyok romlása a közlekedés minden résztvevőjét érinti.

Az őszi és a téli hónapokban egyre korábban sötétedik, emellett gyakran kedvezőtlenek a látási viszonyok, ezért különösen fontos a kerékpárok, kerékpárosok megfelelő kivilágítása. A Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársai 2016. november 18-án 15 óra és 21 óra közötti időben ellenőrizték a kerékpárosokat, akiknek láthatósági eszközöket osztottak szét. A preventív akcióban összesen 36 darab első-hátsó kerékpáros lámpaszettet valamint 24 darab láthatósági mellényt adtak át a közlekedőknek a rendőrök.

Lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az úttesten láthatósági mellény viselése is kötelező, de lakott területen belül is sokkal hamarabb észrevehető egy mellényt viselő biciklis.

A Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság ezúton is felhívja a gyalogosok figyelmét is, hogy mindent meg kell tenni a saját észlelhetőségük érdekében. Éjszaka úttesten vagy amellett haladva a sötét ruhák helyett tanácsos feltűnő színeket viselni. Lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a fényvisszaverő mellény vagy ruházat használata kötelező, de ezek viselése, illetve az egyéb, láthatóságot segítő kiegészítők használata más körülmények között, például lakott területen belül, nappali fényben is életmentő lehet.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –