Legyen könnyű a zenetanulás

Legyen könnyű a zenetanulás
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Minikonferencián folytatódik a közös gondolkodás a könnyűzenei oktatás fejlesztéséről.

A tavaly indult együttműködéseknek köszönhetően negyedik alkalommal gyűlnek össze a témával foglalkozók. A „Debrecenben a könnyűzene oktatásáról” című rendezvényt március 21-én, több helyszínen, közösen szervezi a Hangfoglaló Program, a Szent György Közhasznú Nonprofit Kft. és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara – olvasható előbbi honlapján. A cél, hogy minél előbb, minél több fiatal számára váljon lehetővé a könnyűzenei hangszerek megismerése, majd avatott tanárok segítségével megfelelő körülmények között bontakoztathassa ki a tehetségét.

Komplex nap

A konferencia a Hangszert a kézbe programsorozat következő állomásának megtekintésével veszi kezdetét a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában. Ezt követően a részvevők megtekinthetik a Debreceni Egyetem 2018 elején elkészült Könnyűzenei Képzési Központját. A program délután a konferencia-előadásokkal folytatódik a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán. Két fontos programot is bemutatnak: a Music Moves Europe projektjeiről a HOTS iroda munkatársa számol be. A Magyar Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogram által 2018 őszén indítandó, iskolákban és közművelődési intézményekben tervezett könnyű­zenei témahét terveit pedig az alprogram koordinátora ismerteti. A minikonferenciához bármikor lehet csatlakozni. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

HBN


Jelentkezés: poptanitas@gmail.com. A résztvevők számára a Szent György Közhasznú Kft. buszt indít Budapest és Debrecen között.