Legveszélyesebbek lajstroma

A legkeresettebb bűnözők tízes listáján dolgoznak a rendőr-főkapitányságok és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Lehet, e körözéseket ki is plakátolják.

Bene László országos főkapitány szerint hatékonyabban kell fellépni a körözött bűnözők kézre kerítése érdekében, mivel ezek az emberek elfogásukig folyamatos bűnözésből élnek.

Hétfőn például a szoboszlói zsaruk egy olyan férfit kaptak el, aki a város külterületén, egy Csatorna-kerti házban húzta meg magát, hogy elódázza – súlyos testi sértésért kapott – szabadságvesztés-büntetése leülését. Lapunk december közepén már szerette volna közölni a Hajdú-bihari listát, melyről a rendőrségen kedden azt mondták: e héten várhatóan elkészül.

A debreceni kapitányság tavaly – saját hatáskörben és külső elrendelésre – összesen 1048 ember körözött, közülük 400 volt eltűnt (319 gyermek- és fiatalkorú, 81 felnőtt). Mint rendőrségi forrásból megtudtuk, a múlt évben megyénkben 938 körözött személyt fogtak el, közülük 611-et a debreceni rendőrök találtak meg (490 esetben eltűnésről, zömében intézetis fiatalok szökéséről volt szó).

Ra.L.