HAON - PR cikk

2016.01.29. 08:27

További high-tech cégek adományait is várja a Debreceni Egyetem

<strong>Az NI Hungary Kft. amióta egy kormányhatározat lehetővé teszi azt, hogy a közcélú adományozás áfamentes legyen, többször is élt a lehetőséggel – mondta Dr. Ábrahám László ügyvezető abból az alkalomból, hogy 500.000 forint értékben IT szervereket ajándékozott a Debreceni Egyetemnek.</strong>

Az NI Hungary Kft. amióta egy kormányhatározat lehetővé teszi azt, hogy a közcélú adományozás áfamentes legyen, többször is élt a lehetőséggel – mondta Dr. Ábrahám László ügyvezető abból az alkalomból, hogy 500.000 forint értékben IT szervereket ajándékozott a Debreceni Egyetemnek.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A cég fontos küldetésének tartja a felnövekvő generációk oktatásának támogatását - hangsúlyozta az NI debreceni leányvállalatának igazgatója - ezért kiemelten kezeli a műszaki és tudományos pályák népszerűsítésének ügyét, mivel az ipar és oktatás kapcsolatának szorosabbá fűzése közös érdek.

A 10 darab, egyenként 100 gigabájtos szerver átadásán, amelyet a Debreceni Egyetem Kassai úti Campusának Szuper Számítógépközpontjában tartottak, Tóth Attila DE Informatikai Szolgáltató Központ igazgató kiemelte: példaértékű az NI adománya és arra biztatja a városban működő más high-tech vállalatokat, hogy minél többen éljenek ezzel a lehetőséggel. Az eszközök által nyújtott plusz kapacitás egyébként olyan az egyetemhez tartozó alap vagy középfokú intézmények számítógépes szolgáltatását erősíti majd, mint a Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola vagy a Balásházy János Gyakorló Szakközépiskola.

Az NI Hungary Kft. alapítása óta, azaz 2001 óta együttműködik az universitasszal. A kitűnő kapcsolatot mutatja, hogy az oktatás és a kutatás területén több közös projektet indítottak. A jövő szakembereinek támogatása és a piacképes munkaerő képzése miatt az ipar számára alapvető fontossággal bír, hogy a magyarországi intézmények jól felszereltek legyenek, lehetővé téve a versenyképes gyakorlati tudás elsajátítását. A közeljövőben a DE Villamosmérnöki kara számíthat több millió forintos támogatásra az NI Hungary Kft-től. Az 1100 főt foglalkoztató cég diplomás munkavállalóinak 40 százaléka a Debreceni Egyetemen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!