Légkondival, strandolással és sok itallal megyünk a hőség elleni háborúba

Légkondival, strandolással és sok itallal megyünk a hőség elleni háborúba
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Hajdú-Bihar megyére is lecsapott a kánikula, meg is kérdeztük a debrecenieket, hogyan próbálják túlélni a nagy meleget.

– Én inkább az árnyékban vagyok, leülök egy hideg limonádé mellé, ha nagyon muszáj, csak akkor megyek ki a napra 10 és 14 óra között, de jobb bent a házban, ott hűvösebb van – mondta Kovács Melinda.

kovacs_melinda-1

Kovács Melinda

– Napközben bezárom az ablakokat, lehúzom a redőnyöket, este pedig kiszellőztetek. Próbálok figyelni a folyadékbevitelre, igaz, nem mindig tudom betartani a javasolt mennyiséget – részletezte Tóth Réka.

toth_reka-1

Tóth Réka

Hunyadi Vivien igyekszik eleget inni, a legmelegebb órákban inkább bent maradni a hűvösben, és csak akkor megy ki, ha nagyon muszáj, de megpróbál mindent délután intézni.

hunyadi_vivien-1

Hunyadi Vivien

– Megpróbálok elég folyadékot inni, a legmelegebb órákban leginkább a házban vagyok, és szerencsénk van, mert otthon van klíma, így könnyebb túlélni a hőséget – válaszolta Dankai Tibor.

dankai_tibor-1

Dankai Tibor

– Több vizet iszok, kevesebbet vagyok kint az utcán, bent is próbálok hűvösebbet csinálni, lehúzom a redőnyöket, bekapcsolom a klímát, elmegyek strandra, ennél jobb praktikám nincs – osztotta meg Jakab Lilla.

jakab_lilla-1

Jakab Lilla

Illés Evelin általában felköti a haját, hogy az se melegítse, elmegy strandra, árnyékba húzódik, ha kint van a városban, és próbál minél több hideg vizet inni, hogy az is lehűtse.

illes_evelin-1

Illés Evelin

HBN|Fotók: Derencsényi István