Legjobbjaink a Főnixben játszanak vb-selejtezőt

Akt.:
Karahodzic Kemal (balra) és Perl Zoltán jókedvűen készült a világbajnoki selejtezőkre
Karahodzic Kemal (balra) és Perl Zoltán jókedvűen készült a világbajnoki selejtezőkre - © MTI Fotó: Ujvári Sándor
Debrecen – Ivkovics Sztojan szerint kiemelten fontos a csapat életében a debreceni összecsapás.

A szeptemberi Európa-bajnokságon nyolcaddöntős magyar válogatottat láthatja testközelből a hajdúsági publikum a hét utolsó napján, a mieink ellenfele Koszovó lesz a Főnix csarnokban.

Cél a következő kör

– A vasárnapi meccs fontos lesz, mert Koszovót meg kell előznünk, ha a következő körbe akarunk jutni – hangsúlyozta Ivkovics Sztojan, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya az M1 aktuális csatornán. A nemzeti csapat pénteken Lengyelországban kezdte meg a csoportküzdelmeket, s kikapott 70-60-ra. A bydgoszczi mérkőzés után újabb erőpróba vár a magyarokra: a debreceni Főnix csarnokban fogadják Koszovót vasárnap 19 órától. A C csoportban szerepel még Litvánia válogatottja, a kvartettből az első három helyezett jut tovább a következő csoportkörbe. Ott a horvát, olasz, holland, román négyes első három helyezettjével kerülnek össze, a hatos csoportból a legjobb három válogatott jut ki a 2019-es vb-re.

Mindenképpen a vb-kijutás a cél, bármennyire is úgy tűnhet, hogy ez nem reális, de ha nincsenek céljaink, akkor teljesítmény sem várható el”

– magyarázta Ivkovics, s azt is bejelentette, hogy a jövőben a fehérvári Keller Ákos viseli majd a csapatkapitányi karszalagot.

Govens és Hanga nélkül

Szalay Ferenc, a hazai szövetség elnöke azt mondta, arra számítanak, hogy az elkövetkező három-négy évben ütőképes férfiválogatott alakul ki.

– Ez persze azon is múlik, hogy a fiatalok hogyan épülnek be a csapatba – közölte, majd kiemelte: a világbajnoki selejtező kimenetele sem másodlagos kérdés, de az elsődleges mégis az, hogy összerázódjon és kialakuljon a csapat a következő időszakra. Ivkovics Sztojan iránt töretlen a bizalom, mert jól felkészült edző és pedagógus. Ennek kiváló bizonyítéka a csapatkohézió. A sportvezető beszélt arról is, hogy jelenleg az egyes-kettes pozícióban kiválóan teljesítő Govens Darrinnal gondolják megoldani a honosított kérdést, ugyanakkor van más külföldi születésű játékos is a látókörükben.

Rossz hír a csapat háza tájáról, hogy a honosított Govens Darrin hivatalos papírjai nem készültek el a határidőig, így a Falco klasszisára nem számíthatott Ivkovics az első két vb-selejtezőn. Az már korábban kiderült, hogy a Barcelona játékosa, Hanga Ádám klubkötelezettségei miatt nem játszik az idei évben hátralévő két tétmeccsen, a tapasztalt Wittmann Krisztián, Ferencz Csaba és Tóth Norbert pedig a generációváltás miatt nem lép pályára Bydgoszczban.

HBN/MTI


Parkolás a campus területén is

Az átlagosnál várhatóan nehezebben találnak majd parkolóhelyet azok, akik autóval érkeznek a mérkőzésre, hiszen a szomszédos Hódos Imre Rendezvénycsarnokban a Medgyessy Ferenc Gimnázium tartja szalagtűző ünnepségét 16 órától. Örömteli, hogy a Debreceni Sportcentrum Kft. kérésére a Debreceni Egyetem 18 és 21.30 óra között -korlátozott számban- megnyitja a mérkőzésre kilátogatóknak a Kassai úti Campus parkolóhelyeit, ám az intézmény felhívja a lakosság figyelmét, hogy az említett területen útburkolat- és parkolófelújítási munkák zajlanak, mely szakaszokat kordonnal zárják le. A balesetveszélyes gödrök, kiemelkedő aknafedlapok miatt fokozott figyelmet igényel a közlekedés!
Az autósok a Laktanya és a Zákány utca felől tudnak behajtani.


Bydgoszcz/Budapest - A magyar férfi kosárlabda-válogatott tízpontos vereséget szenvedett Lengyelországban a világbajnoki selejtezősorozat pénteki nyitófordulójában. Eredmény, C csoport, 1. forduló: Lengyelország-Magyarország 70-60 (14-16, 8-13, 17-11, 31-20) A magyar pontszerzők: Perl 18, V...Sporthírek