Legjobb orvosság a boldogság

Legjobb orvosság a boldogság
Legjobb orvosság a boldogság - © Fotó: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete
Hajdúszoboszló – Egy tábor – sok élmény: harminc egészségkárosodott és hátrányos helyzetű gyermek nyaralt Hajdúszoboszlón a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Látható szeretet című táborában.

Strandoltak, lovagoltak, játszottak, tudást és élményeket gyűjtöttek a gyermekek 2014. június 16-20. között Hajdúszoboszlón abban a táborban, amelyet egészségkárosodással és hátrányos körülmények közt élő diákoknak szervezett a Magyar Vöröskereszt Hajdú Bihar Megyei Szervezete. Harminc gyermek nyaralhatott a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Polgári Védelmi Kiképző és Raktárbázisán. Olyan 10-14 éves diákok, akiknek kevés esélyük lett volna más módon a nyaralásra.

Amitől igazi a nyár

Vidáman teltek a napok a ligetes raktárbázison. A diákok láthattak birkózóbemutatót, és kipróbálhatták erejüket az ősi sportágban. Jártak a helyi gazdaházban, és fejlesztő játékokat, kézműves feladatokat gyakorolhattak. Megnézték Hajdúszoboszló múzeumait, kiállításait, nevezetességeit, majd lovagoltak. Természetesen nem maradt ki mindaz, amitől igazán nyár a nyár: strandoltak, fagyiztak, új barátokat szereztek. Utolsó nap – ahogy az a táborban már hagyomány – táncoltak, énekeltek Ábrányi Miklós Miki mini partyjában.

A szülőknek, családoknak nem kellett fizetniük, a költségeket a Vöröskereszt megyei szervezete vállalhatta, köszönhetően a tábor támogatóinak.

– Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete –