Leginkább ott keresik Magyar Róbertet, ahol előfordult korábban

Újból és újból ellenőrzi a rendőrség azokat a helyeket, ahol korábban előfordult – egyebek mellett így próbálják megtalálni a nemrég házi őrizetből megszökött férfit.

Ennyit közölt a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden az üggyel kapcsolatban. A Blikk keddi számában azt írta, hogy a férfi pénz nélkül menekül a hatóságok elől. Pénz és nyelvtudás híján a barátai úgy vélik, hogy nem hagyta el az országot. A lap szerint feltehetően elkerüli Edelényt, Ózdot és Miskolc környékét, erről a részről származik ugyanis, ott mindenki ismeri.

Magyar Róbertet a “fekete sereg” néven elhíresült bűnszervezet vezetőjeként és az ország legveszélyesebb bűnözőjeként emlegetik. Lejárt korábban a 3 éves előzetes letartóztatása, utána került házi őrizetbe, onnan szökött el január közepén.

Hét, különböző parancsnoki beosztású rendőr hibázott a vizsgálat szerint, mert nem ellenőrizték megfelelően a férfit. Viszont minden ellenőrzéstől függetlenül bárki, bármikor el tud szökni a házi őrizetből – tették hozzá a rendőrségen korábban.

A Fővárosi Bíróságtól a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatták kedden: mindegy, hogy az előzetes letartóztatás szabályainak július 1-i változása előtt vagy után fogják el a férfit. Júliustól az eddigi 3 év helyett akár négyet is lehet valaki előzetesben indokolt esetben. A törvényeknek azonban általános jelleggel nincs visszaható hatályuk, a jogbiztonság érdekében. Vagyis csak az ülhet 4 évet előzetesben, aki július 1-je után követett el súlyos bűncselekményt.