Légi járat Budapestről Debrecenbe

Légi járat Budapestről Debrecenbe
© Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – Június 15-én közlekedik az első repülőgép, ami Budapestről száll Debrecenbe, onnan pedig Barcelonába – tudta meg a Napló.

A Travel Service járata „egy kanyarral” Budapestről és Debrecenből is összeszedi a spanyol tengerpartra indulókat. A cég különleges kínálata szerint Budapestről és Debrecenből viszik a Costa Brava kedvelőit Barcelonába – írta a Magyar Idők –, de úgy, hogy a budapesti bázisról először egy rövid, 30 perces járattal átrepülnek Debrecenbe, s majd onnan Spanyolországba. Mint a budapesti kirendeltségen megtudtuk, az első ilyen gép június 15-én közlekedik majd, és az Ibusz-irodákban lehet váltani jegyet rájuk.

A Travel Service a legnagyobb cseh légitársaság. A menetrend szerinti járatait SmartWings márkanév alatt üzemelteti, továbbá charter és magán járatai is vannak Business Jet kategóriában. A Travel Service gépei évente 4 kontinens több mint 400 repülőterén landolnak. Irodái a Cseh Köztársaság mellett Szlovákiában, Lengyelországban és Magyarországon is működnek, ahol leányvállalatai vannak.

Korábban 1968 őszéig volt belföldi légi összeköttetés a magyar főváros és Debrecen között. Azt követően 2006. március 27-én jelentette be a cívisvárosban a menetrend szerinti Debrecen és Budapest közötti légijárat indítását Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, valamint a Malév és az OLT légitársaság vezérigazgatója. Ez a szolgáltatás 2006 októberi megszüntetéséig volt igénybe vehető.

VA


Fő a biztonság! (felvételünk illusztráció, egy korábbi, a témához nem kapcsolódó rendőrségi ellenőrzés alkalmával készült)
Debrecen - A debreceni repülőtéren biztonságban vannak a csomagok – állítja az illetékes. – Nincs arról tudomásunk, hogy a Debreceni Nemzetközi Repülőtérre érkező vagy az innen induló utasok poggyászaiból az elmúlt években bármilyen érték eltűnt volna – jelentette ki kérdésünkre Gulyás Péter, a...

Debrecen - Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot januárban több mint 24 ezren vették igénybe, ami 26 százalékos utasszám-növekedést jelent a tavalyi évkezdethez képest - közölte a repülőtér járatfejlesztési igazgatója hétfőn az MTI-vel megjegyezve, hogy ez minden idő...