Légfegyveres Eb – Női puskában és férfi pisztolyban is messze voltak a döntőtől a magyarok

Akt.:
Budapest, Maribor – A magyar női puskások és a férfi pisztolyosok is messze voltak a nyolcas döntőbe kerüléstől a maribori légfegyveres Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A szerdán kezdődött viadalon pénteken rendeztek először olimpiai versenyszámokat a felnőtteknek, s magyar szempontból elsősorban női puskában lehetett jó eredményben reménykedni, mivel a 2014-es Európa-bajnok, riói olimpikon Miskolczi Julianna is ott volt a mezőnyben.

A komáromi sportoló azonban gyenge napot fogott ki ezúttal, 411,5 körös eredményével 50. lett a 81 induló között, s mindkét honfitársa, Hanák Gabriella és Szijj Katinka is megelőzte őt. Utóbbi kettő nem szerepelt rosszul, Hanák 414,1 körrel a 22. helyet szerezte meg, Szijj pedig 413,6-tal a 31.-et. A fináléba kerüléshez legalább 416,6 körre volt szükség. A tavalyi Eb-n a magyar hármas – Miskolczi, Zwickl-Veres Kata, Gáspár Lalita összeállításban – aranyérmet nyert Győrben, ezúttal viszont a 11. helyen zárt.

Férfi pisztolyban mindhárom magyar gyengén lőtt. A riói olimpikon, tavaly Eb-5. Tátrai Miklós 567 körrel a 49., Nagy László 564-gyel a 60., a veterán, ötvenéves Karacs Zsolt pedig 562-vel a 63. pozícióban fejezte be az alapversenyt.

A másik két olimpiai 10 méteres egyéni számot, a férfi puskát és a női pisztolyt szombaton rendezik meg a szlovén városban.

– MTI –