Légfegyveres Eb – Nem sikerült a vegyes a futócéllövőknek

Budapest/Maribor – A mezőny második felében végeztek a magyar férfi futócéllövők a 40 vegyes számban, csapatban pedig a negyedikek lettek a Mariborban zajló légfegyveres Európa-bajnokságon. A női csapat három induló közül lett bronzérmes.

A kontinensviadal második napján rendeztek először felnőtt számokat is a szlovén városban, ahol az olimpia műsorán nem szereplő futócéllövészetben a magyarok elmaradtak a várakozásoktól.

Az Eb eredményközlő oldala szerint a férfiaknál Tasi Tamás 374 körrel a 12., a többszörös világ- és Európa-bajnok Sike József 372-vel 13., míg Boros László 370 körrel a 16. lett a 20 fős mezőnyben. A magyar hármas 1116 körrel negyedikként zárt, a harmadik finnektől 17 körrel elmaradva.

A nőknél 12 induló volt egyéniben. A legjobb magyar, Máthé Edit a kilencedik (353 kör), míg Ádám Hajnalka a 11. (328 kör), Körtvélyessy Gabriella (327 kör) pedig a 12. helyen végzett. A csapatversenyben mindössze három trió szerepelt, a magyarok bronzéremmel zártak, 94 körrel a második ukránok mögött.

A nap legjobb teljesítményét a 16 éves Gáspár Lalita érte el, aki az ötödik helyen végzett a 67 fős junior puskás mezőnyben. A 2015-ben junior Eb-győztes, tavaly a felnőttek között egyéniben 19., csapatban pedig aranyérmes tehetség az alapversenyben kiemelkedően célzott, s – a felnőttek között is nagyon jónak számító – 419,1 körös eredménnyel az első helyen zárt. A nyolcas döntőben aztán 185,6 körrel végzett az ötödik helyen.

Gáspár a junior férfi versenyben bronzérmes – az alapot szintén megnyerő – Péni Istvánnal a vegyescsapat számban is szerepel, méghozzá egyértelmű esélyesként.

– MTI –Sporthírek