Légfegyveres Eb – Ismét nem jutott érem a férfi futócéllövőknek

Budapest, Maribor – Boros László az ötödik, míg a csapat negyedik helyen végzett a férfi futócéllövők 30+30-as számában a Mariborban zajló légfegyveres Európa-bajnokságon, melyen a női csapat három induló közül lett ismét bronzérmes, ezúttal 20+20-ban.

A Eb eredményközlő oldala szerint Boros kifejezetten jól lőtt pénteken, 576 körrel zárta a 60 lövést, s csupán egyetlen körrel maradt le az éremmérkőzésekről.

A többszörös világ- és Európa-bajnok Sike Józsefnek a csütörtöki 40 vegyes számhoz hasonlóan ezúttal sem jött ki a lépés, s csupán 564 kört ért el, amivel a 11. lett. A csapat harmadik tagja, Tasi Tamás ugyancsak 564-et lőtt, ami a 12. helyet jelentette számára. A magyar trió pedig újra negyedikként zárt.

A nők 20+20-as versenyében ismét csak 12 egyéni induló volt, s a magyarok a mezőny végén végeztek: Körtvélyessy Gabriella 343 körrel a 10., Máthé Edit 340-nel a 11., Ádám Hajnalka 315-tel a 12. helyen. A csapatversenyben mindössze három trió szerepelt, a magyarok így újra – akárcsak csütörtökön – bronzérmet szereztek, 109 körrel a második ukránok mögött.

Ezek a számok nincsenek az olimpia műsorán.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek