Szigetszentmiklós

2013.04.20. 11:57

Zenés évfolyamtalálkozó - Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint koncertje a Nemcsak Jazz Klubban

Visszatérő vendég a Nemcsak Jazz Klubban Harcsa Veronika, aki ezúttal egy volt, és egy jelenlegi évfolyamtársával adott koncertet. A fiatal énekesnő 2008-ban végzett a Zeneakadémia dzsessz tanszakán, évfolyam-, és  zenésztársa Gyémánt Bálint gitáros.

Visszatérő vendég a Nemcsak Jazz Klubban Harcsa Veronika, aki ezúttal egy volt, és egy jelenlegi évfolyamtársával adott koncertet.

A fiatal énekesnő 2008-ban végzett a Zeneakadémia dzsessz tanszakán, évfolyam-, és  zenésztársa Gyémánt Bálint gitáros. Veronika  jelenleg a Brüsszeli Királyi Konzervatórium mesterképzésén tanul. A koncert vendége volt ottani évfolyam-, és zenésztársa, a szopránszaxofonos Tom Bourgeois.

Harcsa Veronika folyamatosan kisérletező, mégis a maga útját járó művész. Több vasat tart a tűzbe, a Bin-Jip nevű zenekarban (a gitáros ott is Gyémánt Bálint) elektronikus effekteket használnak, a gitár – ének duóban pedig a zene, és a két zenész kitárulkozása a főszereplő.

Ahogy jöttek sorra a dalok, a sokszor disszonáns, éles hangokból, a szaggatott ritmusokból és a melankólikus hangulatokból úgy állt össze egyre inkább egy harmónikus, életigenlő, mélyről jövő, és mélyre ható produkció.

Gyémánt Bálint egy szál gitárjával egy komplett zenekart pótolt, (hiába, a válság…:-) egyszerre volt dobos, billentyűs, basszus-, és szólógitáros . Tom Bourgeois mint afféle “jó vendég” nem akart főszereplővé válni. Játékával teltebbé vált a hangzás, és újabb érzelmekkel lett még színesebb az előadás. Remek volt a két, gitár – szaxofon páros szóló is.

 

 

 

 

 

 

 

A Klub közönsége hamar elkapta a fonalat, és nagy ovációval köszönte meg a Zenét. Akikben hiányérzet támadt az angol nyelvű számok miatt, azok számára talán némi kárpótlást jelentett Gerendás Péter ráadásként elhangzó “Elkésett Karnevál” című száma. Az hazájából elvágyódó zenész dala az egyszerre Európában és Itthon is otthon lévő zenésztárs előadásában. Ez már tényleg nem csak jazz klub…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!