Lefedték a víznyelőket a Múzeum utcán, jöhet majd az esőzés

Debrecen – Vastag betonlapokkal szinte teljesen befedték a járdába beépített csapadéklevezető vasrácsokat a Múzeum utcán. Sokak szerint félő, hogy így egy nagyobb zápor után elönti majd a víz a területet, illetve az ennél jóval lejjebb lévő, lesüllyesztett Déri teret.

A polgármesteri hivatal erre úgy reagált, hogy amikor évtizedekkel ezelőtt a Múzeum utca elnyerte jelenlegi formáját, a víznyelőket a járdában alakították ki. A vízelvezetés biztosítása érdekében a víznyelők rácsait a járdaszinttől lejjebb tették, így viszont a gyalogosoknak balesetveszélyesek lettek volna. Ezért rakták a víznyelők rácsaira a betonlapokat, amelyek a víz lefolyását nem gátolják. A víznyelők kiépítése óta eltelt idő alatt a Múzeum utcán és a Déri téren csapadékvíz-elvezetési problémák nem voltak.

A víznyelők körül kimozdult sárga szegélykövek javítását a polgármesteri hivatal megrendelte.

HBN–OCs

Címkék: , ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés