Leégett étel és számos rosszullét

Akt.:
Leégett étel és számos rosszullét
Hajdú-Bihar – A hétvégén a mentők szolgálatban lévő munkatársai szerencsére csak két balesetnél jártak: a 42-es úton két személyautó ütközött, vasárnap Debrecenben pedig egy autós gyalogost gázolt, aki súlyos sérüléseket szenvedett.


Szerkesztőségünket idő közben megkereste az elütött gyalogos, aki úgy tájékoztatott, hogy az autó vezetője ittas volt a baleset idején. Felhívta a figyelmünket arra is, hogy őt magát gyalogosként a járdán gázolta el a gépkocsi, sérülése pedig a mentők által közölt könnyebb helyett végül súlyosnak, azaz 8 napon túl gyógyulónak bizonyult.


Ezek az úgynevezett komolyabb esetek, viszont nem árt a mentőkről tudni, hogy egy 12 órás szolgálat alatt átlagban 150 (!) helyre riasztják őket szédülés, rosszullét, rovarcsípés, és sok egyéb miatt – így történt ez a hétvégén is.

A katasztrófavédelem munkatársai szombaton egy póznát kidöntő autósnak segítettek a vontatásban, vasárnap pedig három eseményük volt.

Hajnalban Mikepércsen egy bojler füstölt, ahol csak szellőztetni kellett végül.

Létavértes és Bánk között kisbusz hajtott árokba , s bár három felnőtt és két gyermek volt az utas, sérülésmentesen megúszták, a tűzoltók áramtalanítást és vontatást végeztek.

Lakóház konyhabútora kapott lángra ételleégés miatt egy hajdúnánási házban, ugyan kihívták a tűzoltókat, de elég volt a családfő poroltója – tudtuk meg.

HBN
hirdetés