Helyi közélet

2014.04.28. 17:23

Országos médiasiker

Debrecen - A Debreceni Egyetem médiaműhelyeinek két munkatársa is első díjat kapott április 28-án a Felsőoktatási Média Konferencián Budapesten.

Debrecen - A Debreceni Egyetem médiaműhelyeinek két munkatársa is első díjat kapott április 28-án a Felsőoktatási Média Konferencián Budapesten.

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület tizenharmadik alkalommal hívta össze a felsőoktatási média képviselőit éves konferenciájára, amelyet Budapesten a Falk1 Rendezvényközpont Edutus Házában rendeztek.

A konferencián adták át a felsőoktatási média legrangosabb, az Év Írása, az Év Fotója, az Év Videója, az Év Honlapja, a Pál Imre és a Pro Sperare, valamint az Év Hallgatói Újságírója díjait.

Az Év Videója kategóriában a szakmai zsűri első díjjal tüntette ki Szabó Lászlót, a Debreceni Egyetem sajtóreferensét, az Év Fotója kategóriában pedig Csontos Mátét, az Egyetemi Élet fotósát.

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület idén első alkalommal hirdette meg az Év Videója pályázatot, hogy teret biztosítson az egyetemi campusok digitális kommunikációs tevékenységének bemutatására, lehetőséget teremtsen a felsőoktatási videó anyagok megméretésére, népszerűsítésére. Az Év Videója szekcióban intézményi és hallgatói kategóriákban lehetett nevezni.

Az intézményi kategória győztes videóját, a Debreceni Egyetem Műszaki Karának 2013. május 1-jei, a Győrben megrendezett alternatív hajtású autók versenyén való szereplését bemutató anyagot a Debreceni Egyetem sajtóreferense, Szabó László szerkesztette, forgatta és vágta, majd az egyetemen működő DETEKtor TV Youtube-csatornáján publikálta.

Az Év Fotója pályázatot három kategóriában írták ki: hír- és eseményfotó, portré, művészet és tudomány. Pályázhatott minden egyetemi és főiskolai hallgató, akinek fotója megjelent valamely médiumban. Csontos Máté hír- és eseményfotó kategóriában győztes fotója a Debreceni Labdarúgó Akadémia nyitóünnepségén készült és az Egyetemi Élet 2013. májusi számának címlapján láthatták az olvasók.

- Debreceni Egyetem -


Szabó László díjnyertes videója:


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában