Ledőlt a padra, övtáska nélkül ébredt

Akt.:
Ledőlt a padra, övtáska nélkül ébredt
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni nyomozók vádemelést javasolnak a három fiatal ellen.

A nyomozás adatai szerint 2015. július 7-én éjfél körül két fiatalember és egy lány sétált Debrecen, Piac utcán, ahol észrevették, hogy egy padon egy férfi alszik. A fiatalok odamentek az alvó sértetthez, akitől ellopták a derekára csatolt övtáskáját, majd a helyszínről sietősen távoztak. Miután a 44 éves férfi felébredt észrevette, hogy eltulajdonították a pénztárcáját, benne a személyes irataival és bankkártyájával, valamint a mobiltelefonját.


at2

Fotó: police.hu


A férfi az esetről feljelentést tett a Debreceni Rendőrkapitányságon. A rendőrök széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves S. Lászlót és a 18 éves R. Mariannát. A nyomozók a két helyi lakost 2015. augusztus 3-án elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették őket. A rendőrök kezdeményezték S. László előzetes letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2015. augusztus 6-án elrendelt. A nyomozók azonosították a terheltek társát, egy 13 éves helyi fiút is, akit 2015. augusztus 4-én 8 óra 10 perckor a rendőrkapitányságra előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a terheltekkel szemben kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés