Lebukott a gagyi hamis pénzzel

Lebukott a gagyi hamis pénzzel
© Fotó: police.hu
Debrecen, Hajdúnánás – Folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás miatt két év börtönben letöltendő – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a 19 éves fiatalembert, aki hamis lengyel bankjegyeket adott el egy hajdúnánási pénzváltóban.

V. Richárdot emellett 150 napi tétel pénzbüntetéssel, azaz összesen 150 ezer forint pénzbüntetéssel is sújtotta a bíróság, amelynek végzése jogerős – közölte Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék szóvivője.

Mint arról beszámoltunk, a fiú január 5-én előbb egy bankban próbálkozott a váltással, ám ott a pénztáros kiszúrta a hamis bankókat, ezért sietősen távozott. Egy közeli pénzváltóban viszont sikerrel járt. A rendőrség a személyleírás alapján a Köztársaság téren fogta el a férfit, aki a kihallgatása során beismerő vallomást tett.

Tatár Tímea azt mondta, a bíróságon azt vallotta V. Richárd, hogy a kifejezetten rossz minőségű három darab 50 złotys bankjegyet egy fás kamrában találta, amire tanúja is volt. A fiú otthonában és számítógépén sem találtak pénzhamisításhoz szükséges rajzot vagy az előállításhoz szükséges eszközöket – tudtuk meg.

HBN