Lebukott a belvárosi autófosztogató

Debrecen – A rendőrök őrizetbe vettek egy 39 éves helyi lakost.

Egy férfi tett feljelentés a Debreceni Rendőrkapitányságon 2016, május 13-án arról, hogy egy ismeretlen személy ellopta a Pacsirta utcában parkoló segédmotor-kerékpárját. Később a sértett arról értesítette a rendőröket, hogy a Benedek téren észrevette azt a férfit, aki feltehetőleg eltulajdontította a járművet.

A járőrök a bejelentővel közösen a helyszínre mentek, ahol igazoltatták a 39 éves férfit. A feltételezett elkövető először tagadta a lopást, majd elismerte, hogy ő vitte el a segédmotor-kerékpárt, amit eladott. B. Tamás egy közelben található garázs tulajdonosának értékesítette a járművet, amit a nyomozók megtaláltak és lefoglaltak, majd visszaadtak a sértettnek.

A helyi lakost a rendőrök kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. B. Tamás megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy korábban Debrecen belvárosában 12 gépkocsit feltört, amelyekből különböző értéktárgyakat eltulajdonított.

A Debreceni Rendőrkapitányság Gépjármű-felderítési Alosztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– police.hu –