Lebontotta a kerítést a polgári alumíniumtolvaj

Akt.:
Lebontotta a kerítést a polgári alumíniumtolvaj
© Fotó: police.hu
Polgár – A hajdúnánási rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a 18 éves helyi fiú ellen.

A nyomozás adatai szerint egy nő tett bejelentést a rendőrségre 2016. május 21-én 9 óra körül arról, hogy egy Polgáron található lakatlan telek kerítéséről ismeretlen személy alumíniumlemezeket tulajdonított el. A bejelentést követően a járőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. Sándort. A rendőrök megállapították, hogy a 18 éves fiú 2016. május 20-án éjszaka megjelent a lakatlan teleknél, ahol a kerítésre felszerelt alumíniumlemezek közül négy darabot lerúgott, majd azokat eltulajdonította. A polgári lakos másnap reggel ismét visszament a telekhez és a még megmaradt alumínium lemezt is elvitte.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A rendőrök B. Sándort elfogták, a városi rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A fiatalember a bűncselekmény elkövetését elismerte és elmondta, hogy a lemezek egy részét a helyi MÉH-telepen értékesítette, másik részét pedig eladta egy ismerősének, aki szintén bevitte azt a telepre. A nyomozók az eltulajdonított lemezeket a telepen lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsított ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a járási ügyészség részére megküldte.

– police.hu –
hirdetés