Helyi közélet

2013.05.21. 13:02

Segítenek a ladányi adósoknak

Püspökladány - Két és fél millió forintnyi közüzemi tartozást fizettek vissza a püspökladányiak önkormányzati segítséggel az elmúlt fél évben.

Püspökladány - Két és fél millió forintnyi közüzemi tartozást fizettek vissza a püspökladányiak önkormányzati segítséggel az elmúlt fél évben. Az adósságkezelési szolgáltatásra jogosultak három hónapos előgondozási program után 75 százalékos támogatást kapnak díjhátralékuk kiegyenlítésre, amennyiben vállalják, hogy a fennmaradó részt elutalják a közüzemi szolgáltatóknak. A városvezetés által biztosított pénzt az állam 90 százalékban visszatéríti, így a helyhatóságnak néhány ezer forintjába kerül a tartozó családok patronálása. Jelenleg 118 család vesz részt a programban, hat háztartás pedig már teljesen megszabadult tartozásától - tudtuk meg Dombi Imréné polgármestertől.

Sokan élnek a lehetőséggel

A tavaly szeptemberben indult kezdeményezés egyre népszerűbb, az elmúlt időszakban 209 fő jelentkezett az adósságkezelésre, ám közel negyvenen nem feleltek meg a kritériumoknak. Olyanok is akadnak, akik nem élnek a már elnyert lehetőséggel 56 családdal kellett megszüntetni az együttműködést, mert nem teljesítették a vállalt kötelezettségeket. Általában E-ON, Tigáz és hulladékgazdálkodási hátraléka van a lakosoknak – közölte Bökönyi Éva adósságkezelési tanácsadó hozzátéve: hétfő és szerda között lehet jelentkezni a polgármesteri hivatal szociális gondoskodási irodáján, ahol egy kérelmet kell kitölteni, ezzel indul az adósságrendezési folyamat.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában