Látványosabb játékot várnak el az új edzőtől

Látványosabb játékot várnak el az új edzőtől
Látványosabb játékot várnak el az új edzőtől
Balmazújváros – A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő kispadjára a legutóbb Barcikán dolgozó Szabó János ült le.

Mint arról még áprilisban beszámoltunk, a lélektelen, nézhetetlen játék okán elküldték az NB II-ben szereplő Balmazújváros vezetőedzőjét, Híres Gábort. A szakember helyét akkor ideiglenesen a szakmai igazgató, Pajkos János vette át. A nyárra ígértek új trénert az újvárosi vezetők, akit hétfőn hivatalosan is kineveztek. A befutó Szabó János lett, aki legutóbb a 2012-2013-as szezonban dolgozott Kazincbarcikán.

Jöhetnek még lokisták

– Szabó úr személyében szimpatikus, ambiciózus trénert ismertem meg – mondta a Hajdú-bihari Naplónak Tiba István, a klub elnöke. – Beszélgetésünk során hamar kiderült, hogy találkoznak az elképzeléseink, ezért könnyen meg tudtunk egyezni a közös jövőt illetően. Az elvárásunk az, hogy közönségszórakoztatóbb játékot produkáljon a gárda és az együttes hozzáállásban is további javulást remélünk – indokolt a balmazújvárosiak első embere, aki a jövő játékosmozgásaira is kitért. – Távozók már valószínűleg nem lesznek, ugyanis a labdarúgók közül senki sem jelezte felém, hogy ilyen szándéka van. Ellenben érkezhetnek még játékosok, hiszen nem titok, hogy szorosabbra kívánjuk fűzni a kapcsolatunkat a DVSC-vel. Van is már debreceni futballista a keretben és könnyen lehet, lesznek továbbiak is, de erről nem szeretnék bővebben nyilatkozni, amíg nem egyeztettem Szima Gáborral, a Loki elnökével.

A nyáron távozott Újvárosból Forgács András, aki a ZTE-ben folytatja pályafutását. Érkezett viszont öt játékos: Batizi-Pócsi Balázs az MTK-tól, Kis Róbert és Reznek Donát Nyíregyházáról, Andorkó Sándor és Sigér Ákos Hajdúböszörményből jött, Sigér Dávid pedig legutóbb Mezőkövesden volt kölcsönben a DVSC-től.

Tiba István elmondta, hamarosan a városban is beindul a stadionrekonstrukciós program, a munkálatok augusztus végén, szeptember elején kezdődnek. – A pályát teljes egészében körülvevő, fedett lelátó épül a stadionunkban, amely 2 500 fő befogadására lesz alkalmas. Emellett megépül a VIP-részleg és a sajtópáholy is – árulta el a klubelnök.

HBN-TN