Helyi közélet

2013.08.15. 15:11

"Nem szaványt, vizet iszunk"

Hajdú-Bihar - A szakember szerint technológiai hiba miatt folyik rossz ízű víz a sárréti csapokból.

Hajdú-Bihar - A szakember szerint technológiai hiba miatt folyik rossz ízű víz a sárréti csapokból.

4600 ember - ennyi sárréti lakosnak keseríti meg a mindennapjait (immár két éve) az, hogy az ivóvíz-minőség javító program végrehajtása során valaki, valamit nagyon elrontott.

A levesen is érződik

- Tudja mikor ittunk utoljára egy jóízűt a csapból? Még mielőtt a vízminőség-javító beruházás a faluban megtörtént volna - kezdi sokatmondóan Gyarmati Sándorné nagyrábéi polgármester, aki háziasszonyként maga is szenvedi a büdös csapvizet. Azt mondja, hogy immár hónapok óta nem hordja az iskola konyhájáról az ebédet, mert (noha remekül főznek) a leveseken érződik a csapvíz kellemetlen szaga. A települési vezető azért sem érti a jelenséget, hiszen a sokszáz milliós beruházás annak idején komplett hálózatcserét is magában foglalt, azaz, újra cserélték a csőhálózatot. - Az üzemeltető már többször vett mintát, de mindig az volt az eredmény, hogy a vizünk a szabványnak megfelel. Kár, hogy nem iható - folytatta Gyarmatiné, hozzátéve, hogy bár az utóbbi időben Bihardancsházán és Sápon némileg javult a helyzet, Bihartordán és Nagyrábén továbbra is némi túlzással „mosogatólé” folyik a csapokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában