Látta valaki, hogy akciózott a debreceni szatír?

Illusztráció
Illusztráció
Debrecen – A rendőrök arra kérik az embereket, akik látták az utcán magát mutogató férfit, hogy segítsék a nyomozást.

Mint arról korábban hírt adtunk, 2016. július 17-én 18 óra 15 perc körül Debrecenben, az Arany János és Piac utcák kereszteződésében több járókelő előtt egy férfi a nemi szervét mutogatta és önkielégítést végzett, majd felült egy kerékpárra és a helyszínről eltekert. Az esetről egy fegyveres biztonsági őr bejelentést tett a rendőrségre. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, azonban útközben a Kossuth téren megállította őket egy nő, aki elmondta, hogy kislányával sétált az utcán, amikor egy kerékpárral közlekedő ismeretlen férfi megállt előttük és szeméremsértő módon mutogatta magát, majd elmenekült. A nő gyermeke szemét eltakarta, hogy ne lássa a történteket.

A járőrök adatgyűjtést végeztek az elkövető azonosították a feltételezett elkövetőt, akit az Erzsébet utcában megláttak. A rendőrök láttán a helyi lakos elfutott, azonban a Vígkedvű Mihály utcában elfogták a 40 éves férfit. A rendőrkapitányságra előállított T. Istvánt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. július 19-én elrendelt.

A Debreceni Rendőrkapitányság a helyi lakossal szemben szeméremsértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, a 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –