"Látomása volt" a török katolikus püspök gyilkosának

“Isteni látomása” volt annak a 26 éves török férfinak, aki a vád szerint meggyilkolta a törökországi római katolikusok egyházi vezetőjét – közölte pénteken a férfi ügyvédje.

A 63 éves, olasz állampolgár Luigi Padovese egy nappal korábban halt bele sebesüléseibe, miután a nyári lakjának kertjében megtámadta a merénylő.

A gyilkossággal vádolt 26 éves Murat Altun az állította a bíróság előtt tett vallomásában, hogy isteni látomása volt, mielőtt elvágta a püspök torkát – közölte az Anatolia török hírügynökség, a férfi védőügyvédjét idézve. Az ügyvéd elmondása szerint a pszichés gondokkal küszködő védence arra nem tudott tisztán válaszolni, hogy pontosan miért követte el tettét, és egymásnak ellentmondó információkat adott.

Altun a rendőrnyomozóknak azt állította, hogy egyedül gyilkolta meg a püspököt, senki sem segítette és senki sem bátorította. A 63 éves egyházi vezetőt a dél-törökországi Karaaç-ban lévő nyári házának kertjében ölte meg támadója csütörtökön. Az olasz állampolgárságú Padovese Anatólia apostoli vikáriusa, a törökországi római katolikus Püspöki Konferencia elnöke volt 2004 óta. Olaszországban temetik majd el.

Az olasz rendőrség korábbi közlése szerint Altun súlyos mentális problémákkal küszködött, és májusban bekerült egy pszichiátriai klinikára is. A püspök egyik közeli munkatársa, Eleonora de Stefano nővér elmondása szerint Altun és a püspök jó viszonyban, sőt már-már barátságban voltak, és Padovese segített lelki problémáinak gyógyításában.

– Független Hírügynökség –