Az újak szerint ott van a lehetőség az újvárosi csapatban

Akt.:
Az újak is tudják, szükség van az összhangra
Az újak is tudják, szükség van az összhangra - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Az érkezők máris felvették a ritmust és próbálnak minél előbb összeszokni.

Ahogy arról már beszámoltunk, jelentős átalakuláson ment át a Kőnig-Trade Balmazújváros NB I-es férfi kézilabdacsapata az elmúlt hetekben: a játékoskeretben hatalmas „népvándorlás” történt, tizenketten távoztak és heten érkeztek.

Az új igazolások közül Kekezovic Marinko, Nebojsa Simovic és Oláh Gábor vallott többek között arról, miért döntött az újvárosi klub mellett.

– Nagyon jól érzem magam az Újvárosnál, Románia után olyan, mintha otthon lennék. Az elmúlt év nagyon nehéz volt, családi problémák miatt, illetve mert a gárdámnál is új voltam. Remélem, ez az év sokkal jobb lesz, és minden pozitívan fog alakulni – mondta Kekezovic Marinko, aki korábban, Orosházán már dolgozott együtt Füzesi Ferenccel, így tudja, milyen szisztéma szerint dolgozik. – Ilyen kemény alapozásban még soha nem volt részem. De ez kell, ha eredményes szezont akarunk.

– Tavaly az Rk Lovcen Cetinje játékosa voltam, ami a montenegrói csapatok között a legjobbnak számít, de Balmazújváros nekem nagyon jó lehetőség a fejlődésre. Úgy érzem, nagyon jó a csapat, külön pozitívum, hogy van olyan játékos, akivel az anyanyelvemen tudok beszélni, emellett próbálok magyarul is tanulni – fogalmazott Nebojsa Simovic.

– Már az előző évben is megkeresett a klub, de akkor még maradtam Csurgón. Idén ismét felvették velem a kapcsolatot, és bár volt más lehetőségem is, a balmazújvárosi tetszett a legjobban. Sok új ember érkezett, csapattá, egységgé kell formálódnunk. Jól érzem magam Újvároson, bár a család még nincs itt, majd augusztus közepén érkeznek. Hároméves a kislányom, ő már ide fog járni óvodába. Az egész családnak tetszik a város, bár még keveset láttunk belőle, de ezt az érkezésük után pótolni fogjuk – mesélte Oláh Gábor.

HBN