Sport

2008.09.24. 09:51

Szigorú biztonsági intézkedések a szingapúri futamon

<p>Majdnem 1000 fegyveres és fegyvertelen biztonsági őr fog vigyázni a rendre a hét végi Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon.</p>

A szervezők arra kérik a szurkolókat, semmiképpen se hozzanak magukkal táskákat. A helyi média értesülései szerint a biztonsági emberek nagyon alaposan átvizsgálnak minden látogatót, hogy megelőzzék az esetleges terrorcselekményeket.

 "A drukkerek hagyják otthon a táskáikat és az esernyőiket a gyorsabb átvizsgálás és a könnyebb bejutás érdekében" - jelentette ki Rajoo Gopal, a biztonsági cég vezetője. A biztonsági emberek kézi fémdetektorokkal lesznek felszerelve, és a pálya környékén, valamint a bejáratoknál fognak járőrözni, illetve az aszfaltcsík melletti mólót is ellenőrizni fogják.

A szervezők 100 ezer szurkolót várnak a száguldó cirkusz történetének első éjszakai futamára. A becslések szerint 40 ezren a tengerentúlról érkeznek majd. Szingapúr Ázsia egyik legbiztonságosabb városa, amely a szigorú biztonsági szabályairól és terrorista-ellenes intézkedéseiről híres.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!