Sport

2008.03.13. 15:01

Kántor Sándor lett a férfi válogatott szövetségi kapitánya

<p>A Magyar Röplabda Szövetség, hosszú vita után Kántor Sándort választotta a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányává.</p>

A 37 éves, egykori 168-szoros válogatott röplabdázó megbízatása öt évre szól, segítője a Kométa-Kaposvár vezetőedzője, Zarka Péter lesz. Kántor 1984-1994-ig a Kaposvár csapatát erősítette, majd 14 év légióskodás következett. Előbb a német ASV Dachau-t erősítette, majd Olaszországba költözött, ahol a Forli, a Modena, majd a Cuneo együttesében szerepelt, végül négy évet lehúzott Japánban, az Oszaka gárdájában. 2005-ben rövid kirándulást tett Katarban. 2006 óta ismét Kaposváron játszik.

Kántor Sándor első feladata a nemzeti csapat felkészítése lesz a májusi Európa-bajnoki selejtezőkre. A magyar válogatott a világbajnoki ezüstérmes Lengyelországgal, valamint Észtországgal és Montenegróval szerepel azonos csoportban. A kvartett élén végző csapat bejut a kontinenstorna tizenhat fős mezőnyébe, a második helyezett pedig ősszel pótselejtezőt játszhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!