Lassan túl vagyunk a hétfőn, összeszedtük a legfontosabbakat

Lassan túl vagyunk a hétfőn, összeszedtük a legfontosabbakat
Hajdú-Bihar – Gázolaj okozott káoszt a Homokkerti felüljárón, körbejártuk a megye droghelyzetét, de sajnos egy szörnyű salakmotoros baleset is jutott mára. Kilistáztuk a nap olyan eseményeit, amik mellett nem mehetünk el szó nélkül.


Hatezer gólyával és ezer külföldi diákkal indul az új egyetemi év

A legtöbb hallgatót, 246-ot az ápolás és betegellátás szakra vették fel, ezt követi az általános orvos 217, a gépészmérnöki 172 és a jogász 163 felvett hallgatóval.

Fotó: unideb.hu Fotó: unideb.hu ©

Rendőrök, akikkel egyetlen bűnöző sem mer ujjat húzni

Ismét az ország legerősebb rendőrét keresték kedden a hajdúszoboszlói strand melletti körszínpadnál. A megmérettetésre nyolcan jelentkeztek, akik közül végül hatan szálltak versenybe.

rendor


Szörnyű salakmotoros baleset: vélhetően lebénult Darcy Ward

A legutolsó információk szerint elszakadt a gerincvelője az ausztrál Darcy Wardnak, miután bukott a vasárnap esti lengyel viadalon.

salak


Rendszámfelismerő parkolási rendszert tesznek a reptérre

Minden esetben, amikor vendégért megyek, vagy vendéget viszek a debreceni repülőtérre, „felforr az agyam”, ha azt az áldatlan helyzetet látom, szenvedem, ami a reptéren a parkolók elhagyása körül tapasztalható. Olvasónk levelére az illetékes reagált.

parkolas


A herbáltól a kokainig – A megyei drogpiac térképe

Egyre kevesebb új pszichoaktív anyag jelenik meg a debreceni „drogpiacon”, ugyanakkor reneszánszát éli a fű és az amfetamin, de erősödik a kokain is. Forrásaink szerint körülbelül ugyanez lehet a helyzet a megyeszékhelyen kívül is, bár az újfajta szerek a kisebb településeken később ütik fel a fejüket.

Illusztráció: telegraph.co.uk Illusztráció: telegraph.co.uk ©

Nagy a közlekedési káosz a Homokkerti felüljárón, egy kamionból kifolyt a gázolaj

Értesüléseink szerint a Homokkerti felüljárón egy kamionból kifolyt a gázolaj, ezért a műszaki mentés idején több autóbusz is terelőútvonalon közlekedik.

homokkert

hirdetés