Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.14. 08:02

Micsoda fazonok!

<p>Megújul Örökösföld. Az egyik lakos pénzkidobásnak véli az egész projektet, sportkomplexumot és korcsolyapályát követel, a másik tárt karokkal üdvözli a megújulást. <STRONG>Palicz István jegyzete</STRONG></p>

Mindig félve tekintettem az olyan ajándékra, melyben ruha lapult. Számtalanszor előfordult, hogy a legnagyobb odafigyeléssel és szeretettel kiválasztott póló, nadrág, pulóver nem váltotta be az ajándékozó szívből jövő reményeit. Hol a méret, hol a szín nem stimmelt, máskor a fazonnal akadtak gondok. Azóta, hacsak tehetem, apró célzásokkal, tanácsokkal segítem szeretteimet a meglepivadászatban.

Hasonló cipőben járnak most Nyíregyháza-Örökösföld lakói is. A városvezetés és egy kreatív tervezőcég egy várva várt ajándékot szeretne adni nekik, több százmillió forint értékben. Egy gyönyörű teret, mediterrán hangulatú parkot, ahol békésen sétálhatnak, üldögélhetnek, kerékpározhatnak, görkorcsolyázhatnak, focizhatnak vagy kosárlabdázhatnak majd az „Újváros” polgárai.

A szándék egyelőre még csak néhány sokatmondó látványtervben öltött testet, megálmodói most azt puhatolják: vajon elnyerik-e majd a környéken lakók tökéletes tetszését. Mint mondták: készek „fazonírozni”, igazítani itt-ott, ha a lakosság ésszerű, teljesíthető kéréssel áll elő.

Az egyik lakos pénzkidobásnak véli az egész projektet, sportkomplexumot és korcsolyapályát követel, a másik tárt karokkal üdvözli a megújulást. Van, aki szökőkutat, színpadteret szeretne, a másik száműzne néhány fát, és hagyományos padokat tenne a fiatalos, modern kőbútorok helyére. Bárhogy is lesz, az ajándék „kibontásával” 2010-ig még várni kell...

- Palicz István -

BLOG - A helyesírás sírásói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!