Lassan eltűnnek a macskakövek Debrecen belvárosából

Akt.:
Végre felszámolják a macskaköves, rossz utat
Végre felszámolják a macskaköves, rossz utat - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Van felfordulás ezekben a napokban a Szepességi utca Hatvan és Bajcsy Zsilinszky utca közötti szakaszán, ahol felszedték a régi, igencsak rossz állapotú macskaköveket és körülbelül egy méter mélyen az útalapot is eltávolították. A közművekhez nem nyúltak.

A polgármesteri hivatalnál kérdéseinkre közölték: az Új Főnix Terv nagy felületű aszfaltozási programjában tavaly 52 debreceni útszakasz kapott új burkolatot. Idén a program folytatásaként jelenleg három utcában, a Szepességin, az Ajtó és a Zöldfa utcában dolgoznak kivitelezők.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©
Csőtörés a Darabos utcán
Debrecen - Összesen mintegy 600 köbméter víz folyt el a szombat esti csőtörés következtében a Darabos utcán. – Fél hat után kaptuk az értesítést, elsődleges lépésként a tolózárakkal korlátoztuk, megszüntettük a vízutánpótlást. A hibafeltárást fél hétkor kezdtük el munkagödör kiásásával. Egy 400 m...

A mostani beruházások augusztus második felében indultak; a Szepességi utca 210, az Ajtón 320, a Zöldfa utcán 200 méteren aszfaltoznak. A munkálatok összköltsége 74,5 millió forint. A hivatali tájékoztatás szerint a Szepességi utcán a korábbi kockakövek miatt a teljes pályaszerkezet rekonstrukciója és a szegélyek átépítése is lezajlik, majd aszfaltburkolatot terítenek.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

A feladatok elvégzése előreláthatóan hat hetet vesz igénybe, a befejezés így szeptember legvégére várható. A Szepességi utcai rekonstrukció költsége bruttó 27,5 millió forint.

HBN–OCs