Lassan apad az Ipoly és a Zagyva

Lassú apadásnak indult az Ipoly és a Zagyva a felső szakaszokon, miután az elmúlt 24 órában jelentős mennyiségű csapadék nem esett a vízgyűjtő területeken – közölte a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.

Az Ipolyon levonuló árhullám elérte Balassagyarmat környékét, ezért az Ipolyvece-Dejtár-Balassagyarmat-szécsényi, 21 km szakaszra I. fokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el, míg a Zagyva középső Jászfelsöszentgyörgy-jobbágyi szakaszán a II. fokú árvízvédelmi készültséget fenntartják és a Szentlőrinckátai gátőrjárás 11 km-es szakaszára az I. fokú készültséget II. fokú árvízvédelmi készültségre emelték – áll a közleményben.

A Ráckevei Dunába csatlakozó síkvidéki területeken a belvíz átemelése érdekében tovább folytatják a szivattyúzást a Ráckevei-, Szigetbecsei-, Dömsödi-, Tassi-, Makádi-, Szúnyogi és Érdi szivattyútelepeken 10 gépegységgel és 3 nagy teljesítményű mobil szivattyúval.

A Duna emelkedő vízszintje miatt a Soroksári I. főcsatorna gravitációs kivezetése megszűnt, ezért szükség volt ismét a Tassi szivattyútelep beindítására.

– Független HÍrügynökség –

Címkék: , ,