Laptopot is vennének

Akt.:
Pénteken tárgyal a testület
Pénteken tárgyal a testület - © Fotó: HBN
Debrecen – A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének módosításából – melyről pénteken tárgyal a testület – kiderül többek között, hogy az az önkormányzat idei működése során nem tervezett kiadások merültek fel, amelyek a tárgyévi költségvetési bevételekből nem finanszírozhatók.

A plusz kiadások nagy része két tételből áll össze.

Az önkormányzati hivatalban működő, 6-7 éves számítógépek modernizálására, az azokhoz szükséges programok licencére 5,7 millió forintot fordítanának, ami (az eddig bérelt licencek költségének kiiktatásával) 3 éven belül megtérül. Emellett a következő közgyűlés tagjai részére laptop beszerzésére 5 millió forintot költenének.

Jelentős összeggel szerepel a kiadási oldalon 3 gépjármű megvásárlása is: az önkormányzat 4 járművéből kettő cseréje és egy visszapótlása vált indokolttá összesen 20 millió forintért – a módosító javaslat szerint.

Ha a képviselők elfogadják a fenti javaslatokat, akkor 104 millió forinttal, 467,7 millió forintra nő az önkormányzat 2014. évi költségvetése, a finanszírozás belső forrásból, maradvány igénybevételével történik.

HBN