Laptopokat, táblagépeket loptak az iskolából

Laptopokat, táblagépeket loptak az iskolából
© Fotó: police.hu
Újléta – A vámospércsi rendőrök őrizetbe vették azt a négy férfit, akik a megalapozott gyanú szerint egy újlétai iskolából loptak.

Egy újlétai általános iskola igazgatója tett bejelentést 2015. április 15-én 20 óra 15 perc körüli időben a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércs Rendőrőrsére arról, hogy az iskolába ismeretlen személyek betörtek és onnan több számítástechnikai eszközt elloptak.

A rendőrök a helyszínre mentek, ahol megállapították, hogy az iskola ablakát betörték és onnan több laptopot, valamint táblagépet tulajdonítottak el. A járőrök adatgyűjtést végeztek, aminek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható négy férfit és gyermekkorú társukat, akiket elfogtak és előállítottak a rendőrőrsre.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A nyomozók tanúként hallgatták ki a 14 éves helyi fiút és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a helyi férfiakat, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A rendőrőrs munkatársai Újlétán és Debrecenben megtaláltak 5 táblagépet és 5 laptopot az eltulajdonított 17 számítástechnikai eszköz közül, amelyeket lefoglaltak.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrse a 18 éves K. Barnabás, 21 éves B. Benjámin, 19 éves L. Dávid és 15 éves társuk ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

– police.hu –
hirdetés